Oranje kent bijzondere voorbereiding: "Moeten toestemming vragen"

De OranjeLeeuwinnen spelen op 31 mei en 4 juni de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland. De ploeg van bondscoach Andries Jonker komt daarna in juli weer in actie. Dan wachten de duels met Italië (thuis) en Noorwegen (uit). In gesprek met OnsOranje blikt Jonker vast vooruit op de voorbereiding op die periode.

"Het is moeilijk, want je kan niet vanaf 4 juni, wanneer wij onze laatste wedstrijd spelen in Finland, tot in juli zeggen: 'ga maar niks meer doen'. Je moet je daarop voorbereiden", benadrukt de bondscoach. "We gaan op 19 juni bij elkaar komen. Daarvoor moeten we toestemming vragen aan de clubs. Er was geen tijd gereserveerd door de UEFA om ons voor te bereiden op de juli-window", zucht Jonker.

Jonker en zijn staf zullen dan een selectie samenstellen. "Die groep bereidt zich dan, steeds completer wordend richting juli, voor op de interlands tegen Italië en Noorwegen. In die periode spelen we twee vriendschappelijke wedstrijden, allebei achter gesloten deuren. Eén keer tegen Oranje O19, die zich voorbereid op het EK. Dat is op donderdag 27 juni", vertelt de bondscoach.

Ook wacht er een duel met het Engeland van Sarina Wiegman. "Die zich in Nederland voorbereiden op hun EK-kwalificatiewedstrijden. Die spelen we op donderdag 4 juli. We hebben gelukkig twee oefenwedstrijden kunnen vinden, anders moeten die speelsters in juli belangrijke interlands gaan spelen terwijl ze wekenlang geen wedstrijden hebben gespeeld. Dat kunnen we op deze manier redelijk goed oplossen", vindt Jonker.

Lees meer:
0 reacties