Oranje is voorbereid op penalty's: "Beetje het nationale trauma"

Andries Jonker tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Mocht het in de halve finale van de Nations League tegen Spanje aankomen op strafschoppen, dan zijn de OranjeLeeuwinnen goed voorbereid. De speelsters hebben vooral voor het WK veel geoefend op penalty's.

"Dat is natuurlijk een beetje het nationale trauma", zegt bondscoach Andries Jonker tegenover VI over een mogelijke penaltyserie. "Maar het kan, we zijn voorbereid", benadrukt hij. Louis van Gaal, voormalig bondscoach bij de mannen van Oranje, probeerde middels specifieke testen zijn doelmannen voor te bereiden. Dat weet ook Jonker nog.

"Louis heeft hemel en aarde bewogen om met een oplossing te komen, maar het pakte niet goed uit. Ik heb voor het WK mijn eigen manier bedacht", geeft de bondscoach aan. "De speelsters kregen de opdracht om bij hun club na iedere training drie strafschoppen te nemen. Iedere dag weer. Ik ben er niet bij geweest, maar heb wel het idee dat ze er allemaal mee bezig zijn geweest."

"Na het WK is dat wellicht wat verwaterd, maar ik heb goede hoop dat ze het hebben doorgezet", zegt Jonker. Of het heeft geholpen? "Ja, er gaan veel strafschoppen in op de training. Maar dat betekent ook dat de keepster er weinig pakt dus we moeten het afwachten..."

Lees meer:
0 reacties