Oranje heeft spion met Beerensteyn: "Heb ze alles verteld, ja"

Lineth Beerensteyn
Lineth Beerensteyn Foto: © BSR Agency

Lineth Beerensteyn heeft een bewogen periode achter de rug. De aanvaller van Juventus zag haar coach ontslagen worden én raakte betrokken bij een ongeluk.

In gesprek met de NOS blikt Beerensteyn hierop terug. "Het is een gekke periode. De trainer werd drie dagen voor een belangrijke wedstrijd ontslagen, dat was voor ons best pittig. Er was geen tijd om te schakelen, we moesten er snel weer staan." Van het auto-ongeluk heeft ze gelukkig geen last meer. "Ik heb er niets aan overgehouden. En kijk, de zon schijnt, wie wordt hier nou niet gelukkig van. In Turijn (thuisstad van haar club Juventus, red.) hebben we dit weer al weken, dan kan je je alleen maar lekker voelen."

Volgens de aanvaller treffen de Leeuwinnen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. "Het leeft ontzettend in Italië. Ze hebben het er al weken over. In 2021 won Italië met 1-0 van ons in een oefenwedstrijd, het leek toen wel alsof ze het WK hadden gewonnen. Ze willen ons nu ook weer laten zien waar ze staan. Ze hebben het gevoel dat ze bij de top horen als ze van ons winnen."

Beerensteyn acteert daarnaast deels als spion voor Nederland, aangezien ze zoveel mogelijk informatie doorspeelt aan bondscoach Andries Jonker. "Ik heb hem eigenlijk alles verteld over elke speelster die bij mij in het team zit en elke speelster die waarschijnlijk gaat spelen. Ik heb al zo vaak tegen ze gespeeld, dus ik kon aardig wat op papier zetten."

Wat ze dan verteld heeft? "Dat het een stugge ploeg is. Het Italiaanse voetbal is ook heel veel aanstellerij en veel klagen. Ze proberen je op alle manieren uit je spel te krijgen en daar hoort ook wel een tikkie bij, dat kunnen ze wel. Ze hopen dat je er dan in meegaat." Ook haar medespelers heeft ze gewaarschuwd. "Ik heb gezegd: laat ze maar schreeuwen en blèren. Je moet er vooral niet op ingaan, want dat is wat ze willen."

Toch onderkent de aanvaller dat de Italianen ook gewoon erg goed zijn. "Ze hebben natuurlijk echt wel kwaliteit, vooral op het middenveld. Voorin hebben ze ook aardig wat snelheid, dus makkelijk gaat het zeker niet worden."

Lees meer:
0 reacties