Oranje Futsal zet grote stap naar Main Round na nieuwe overwinning

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje Futsal is een stap dichterbij de Main Round van de EK-kwalificatie. Het team van bondscoach Teuny Bosma won donderdag met 2-0 van Noord-Ierland en gaat daardoor aan kop in groep A van de Preliminary Round.

Het werd geen makkelijke wedstrijd. Oranje noteerde een legio kansen en had verreweg het betere van het spel, maar toch hield Noord-Ierland lang stand.

Nederland kreeg in de eerste helft via onder meer Chelly Drost, Laura de Groen, Vesna Veltrop en Simone Hand kansen om de score te openen. Maar de bal wilde er aanvankelijk maar niet in.

Dan ging de inzet net naast, dan weer werd een schot geblokt of was de inzet prooi voor de Noord-Ierse keeper Alice Harkness. Pas na vijftien minuten lukte het Nederland om de Noord-Ierse muur te kraken. Na een vloeiende aanval schoot Aaike Verschoor op aangeven van De Groen de 1-0 achter Harkness.

Hand was vlak na rust heel dichtbij de tweede treffer, maar haar schot trof de paal. De mogelijkheden volgden elkaar in rap tempo op voor de Oranjevrouwen, maar opnieuw liet een doelpunt even op zich wachten.

In de 28ste minuut viel uiteindelijk de bevrijdende tweede treffer, toen De Groen door Hand één-op-één werd gezet met de Noord-Ierse keeper. Met een puntertje tekende ze voor de 2-0.

Nederland kreeg daarna kansen om de score verder op te voeren, maar de stand op het scorebord veranderde niet. Door de zege ligt Oranje op koers voor groepswinst in Groep A van de Preliminary Round.

Als dat doel bereikt wordt, plaatst Nederland zich voor de Main Round van de EK-kwalificatie. Mocht de ploeg van Bosma naast de eerste plek grijpen, dan kan de tweede plaats ook volstaan voor een plek in de volgende ronde. Echter plaatst alleen de beste nummer twee zich voor de Main Round.

Zaterdag wacht nog het duel tegen Servië.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand