Oranje Futsal bereikt ongeslagen Main Round van EK-kwalificatie

Een bal in het zaalvoetbal
Een bal in het zaalvoetbal Foto: © Pro Shots

Oranje Futsal heeft zich geplaatst voor de volgende kwalificatieronde van het EK 2023. Servië werd in het laatste groepsduel met 5-2 verslagen.

Daardoor kroonde Nederland zich met drie zeges tot groepswinnaar. Nederland speelt nu in oktober tijdens de zogenaamde Main Round in een groep met Oekraïne, Polen en Kroatië. Na tien minuten spelen zat Nederland op rozen. E

n het was twee keer Laura de Groen die op de juiste plaats stond om een assist van Chelly Drost af te werken. Daarna leek het of Servië alle schroom van zich af wierp opgezweept door hun fanatieke coach. Vukovic maakte de aansluitingstreffer in de 17e minuut en ook daarna had Nederland het moeilijk.

Uiteindelijk loodste Chelly Drost de ploeg naar 4-2. Servië bleef het wel proberen. Doelvrouw Anna Reitsma verrichte echter een paar knappe reddingen. Door laconiek uitverdedigen kon Vukovic haar toch nog voor een tweede keer passeren: 2-4.

Juist op het moment dat Servië de doelvrouw wilde wisselen om alles of niets te gaan spelen, maakte Danielle Kortlever een einde aan alle onzekerheid. Zo stond er na veertig minuten 2-5 op het scorebord. Daardoor wacht in oktober de Main Round. Het team van Teuny Bosma is ingedeeld in een groep met Oekraïne, Polen en Kroatië.

Lees meer:
0 reacties