Oranje Futsal begint aan EK-kwalificatie: "Sloeg de stemming om"

Een bal in het zaalvoetbal
Een bal in het zaalvoetbal Foto: © Pro Shots

Oranje Futsal begint woensdagavond aan de Preliminary Round van de EK-kwalificatie. Letland is de eerste tegenstander.

Daniëlle Kortlever en Kayla van den Boomgaard zitten in de selectie van Oranje. De 23-jarige Kortlever werd in maart 2021 voor het eerst uitgenodigd voor een training bij Oranje Futsal.

"Een maand later kreeg ik een belletje met de vraag of ik het leuk zou vinden om mee te gaan naar het trainingskamp in Portugal. Natuurlijk vond ik dat leuk. Na een wedstrijd tegen Portugal kreeg ik mijn haasje", vertelt Kortlever in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van den Boomgaard (21) werd onlangs voor het eerst opgeroepen. "Een maand later kreeg ik een belletje met de vraag of ik het leuk zou vinden om mee te gaan naar het trainingskamp in Portugal. Natuurlijk vond ik dat leuk. Na een wedstrijd tegen Portugal kreeg ik mijn haasje."

Eerst viel Van den Boomgaard nog buiten de selectie. "Ik had daardoor echt een heel vervelende Koningsdag. Ik heb er helemaal niets aan gedaan en slecht geslapen. Maar na het telefoontje op vrijdag sloeg bij mij de stemming natuurlijk helemaal om. Heel fijn dat ik tijdens het weekeinde weer in de selectie werd opgenomen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand