"Oranje behoort niet tot de top van Europa, maar tot de subtop"

De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Finland
De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Finland Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen sloten dinsdagavond de interlandwindow af met een 1-1 gelijkspel tegen Finland. In Tampere kwamen de speelsters van Andries Jonker zwak voor de dag, zo zag Chris Tempelman.

"Aanvallend was Oranje machteloos in Tampere, er was te weinig creativiteit en het was te slordig aan de bal", luidt zijn analyse in Voetbal International. "Waakzaamheid is geboden op weg naar het EK, de nieuwe waarschuwing mag niet in de wind geslagen worden. Ondanks de goede uitgangspositie is deelname nog allerminst zeker."

Volgens de journalist kwam Oranje met het 1-1 gelijke spel 'goed weg'. "Waar Oranje thuis nog dominant was, was dat in het uitduel zeker niet zo. De conclusie is al meerdere malen getrokken de laatste maanden en werd weer onderschreven: Oranje behoort niet tot de top van Europa, maar tot de subtop", oordeelt Tempelman.

Hij vervolgt: "Nederland is een elftal in transitie. Het goede nieuws is dat het EK pas over ruim een jaar is. Jonker kan dus nog een jaar doorpuzzelen en zoeken naar de juiste samenstelling. Als Nederland in juli de EK-plaatsing afdwingt in de duels met Italië en Noorwegen is er precies een jaar tijd. Tijd die hard nodig is om harde beslissingen te nemen. Mocht Nederland niet bij de eerste twee eindigen dan wachten er nog play-offs. Oftewel: wedstrijden waarin echt iets op het spel staat",  weet Tempelman.

Lees meer:
0 reacties