Opmerking SC Heerenveen-manager valt verkeerd: "Iets wat niet kan"

Martin Koopman (L), Ferry de Haan (M) en Cees Roozemond (R)
Martin Koopman (L), Ferry de Haan (M) en Cees Roozemond (R) Foto: © Orange Pictures

Journalist Marijn de Vries uitte vorige week in haar column in het NRC veel kritiek op SC Heerenveen. De speelsters van de Friese club dienden tijdens een diner van de businessclub als ober en daar was De Vries niet over te spreken.

De Vries viel vooral over een opmerking van Martin Koopman, commercieel manager bij de club. "U deed er in uw speech een schepje bovenop. Het stond hen goed, vond u, de vrouwen deden wat bij hen paste: verzorgen. Lekker in hun natuurlijke habitat", richtte de journalist zich tot Koopman.

Clubwatcher Sander de Vries reageert op de heisa die is ontstaan. "Ik ben niet bij deze bijeenkomst geweest, maar wel bij nieuwjaarsrecepties", begint De Vries bij Omroep Abe. "Dan zie ik ook de spelers bij de deur staan om het publiek te verwelkomen."

Hij gaat verder: "Ik zie daarin niet echt een verschil bij SC Heerenveen. Als het gaat om de opmerking van de commercieel manager, dat is natuurlijk iets wat niet kan. Dat heb ik ook van meerdere sponsoren gehoord. Er was gemor en er waren afkeurende geluiden in de zaal na die opmerking."

"Er is ook tegen algemeen directeur Ferry de Haan gezegd dat dit niet kan", geeft De Vries aan. "Dit past wel in de lijn die ik ook in eerdere stukken heb geschreven, dat de commercieel manager niet goed ligt bij verschillende stakeholders. Dat is ook één van de redenen dat er deze week een gesprek volgt tussen de sponsorclub en SC Heerenveen, om hier over in gesprek te gaan. Ze willen op dit gebied verandering zien", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties