Oostendorp: ''We hebben buiten het hotel het Wilhelmus geoefend''

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © vrouwenvoetbalnieuws.nl

Oranje O16 heeft de eerste wedstrijd van het Nordic Tournament gewonnen. Dinsdagavond werd Denemarken met 4-0 verslagen.

Alle goals werden binnen twaalf minuten gemaakt. "Een flitsend blokje. Het ging hard, maar het was zeker niet geflatteerd", was de reactie van KNVB-coach Thomas Oostendorp na afloop. "In de eerste helft waren we wat zoekende aan de bal. Daar hebben we in de rust aandacht aan besteed en vervolgens pakte de ploeg dat perfect op."

"Met als resultaat vier goede doelpunten, uit vier goede aanvallen die dankzij de individuele klasse van de speelsters mooi werden uitgespeeld", zag Oostendorp. Hij kijkt met een goed gevoel terug op het duel: "Al met al een heel sterke eerste interland voor deze groep."

"Na anderhalf jaar zonder KNVB-activiteiten en slechts drie trainingen deze week is dit een uitstekend resultaat. Met de zenuwen viel het wel mee", geeft de coach aan op de website van OnsOranje. "De meiden waren vooral heel gefocust. We hebben ze deze week goed voorbereid op hun eerste officiële interland."

Hij vervolgt: "Keeperscoach Eline Sol liet in een presentatie zien wat hen allemaal te wachten stond. Wat kun je verwachten? Wat gaat er gebeuren? En met z'n allen hebben we gisteravond buiten het hotel het Wilhelmus en de teamfoto geoefend. Dus dat was geen verrassing meer voor ze."

Oranje O16 treft Faeröer als volgende tegenstander. "Mogelijk zal die ploeg de bus gaan parkeren. Aan ons om goed voetballend onze kansen te creëren, zonder als een kip zonder kop op goals te gaan jagen", aldus Oostendorp.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand