Oostendorp: "Voor minder dan de EK-titel gaan wij niet naar Bosnië"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © vrouwenvoetbalnieuws.nl

Oranje O17 heeft zich geplaatst voor het EK Onder 17 in mei. De ploeg van Thomas Oostendorp besloot het kwalificatietoernooi dinsdag met een 3-0 zege op Portugal.

Al vroeg in de wedstrijd deelde Oranje O17 een tik uit. Er stond amper een minuut op de klok toen Fieke Kroese op aangeven van Hanna Huizenga al voor de 1-0 zorgde. "Portugal zou meteen met veel risico de aanval zoeken, waarbij beide backs heel hoog stonden. Op het moment dat we op eigen helft de bal veroverden, lag er veel ruimte achter hun laatste linie", analyseerde Oostendorp na afloop tegenover OnsOranje.

Hij zag dat zijn ploeg de gehele wedstrijd dominant was. "Portugal speelde met drie verdedigers achterop en twee backs die hoog en laag afwisselden. Het is heel knap dat we daar tegenover ons plan konden zetten en dat ook in korte tijd uitvoeren."

"We merkten al snel dat iedereen zeer hongerig was om het EK te halen en we hadden er alle vertrouwen in. Het is mooi dat ze het ook hebben waargemaakt", geeft Oostendorp aan. Ook voor het toernooi legt Oranje O17 de lat hoog. "Wij gaan voor het hoogst haalbare."

"Dat is de standaard bij de OranjeLeeuwinnen en dus ook alle jeugdteams in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Dat geldt dus ook voor ons. Voor minder dan de EK-titel gaan wij niet naar Bosnië. Doordat we dit toernooi met Italië en Portugal tegen twee toplanden speelden, hebben we ook zelf kunnen groeien", vervolgt de oefenmeester.

Ter onderbouwing noemt Oostendorp drie aspecten. Teambuilding, goed veldspel met dito kansen en goals, en vooral de getoonde strijdlust. "Direct druk zetten bij balverlies. Daarin hebben we echt een stap gemaakt en dat is een groot compliment aan de ploeg."

"Qua strijdlust delven we als Nederlandse ploeg vaak het onderspit tegen Zuid-Europese landen. Dit toernooi waren we qua voetbal én strijdlust in alle drie de wedstrijden beter dan de tegenstander. Dat belooft wat voor de eindronde", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand