Oostendorp na verlies Oranje O17: "Dat is internationaal topvoetbal"

Thomas Oostendorp
Thomas Oostendorp Foto: © Orange Pictures

Oranje O17 moest vrijdagavond de meerdere erkennen in Duitsland. In de tweede EK-wedstrijd werd het 2-0.

Duitsland is door de zege al zeker van de halve finales. Oranje O17 kan zich daar maandag ook bijvoegen en heeft - vanwege een gunstiger doelsaldo - genoeg aan een gelijkspel tegen de Deense leeftijdsgenoten.

"Dat wordt de eerste van de drie finales", blikt coach Thomas Oostendorp alvast vooruit op de website van OnsOranje. Hij en zijn ploeg wisten dat het tegen Duitsland lastig zou worden.

"We balen natuurlijk van dit verlies. Maar we weten ook dat we snel moeten schakelen. Tegen Denemarken gaan we vol voor de winst, in lijn met onze voetballende speelwijze en gevoel. We spelen nooit op een gelijkspel", geeft Oostendorp aan.

Hij zag een gelijkwaardige wedstrijd tegen Duitsland. "Waarin beide ploegen volle bak de duels aangingen en wij het betere veldspel hadden. De beslissing valt door twee spelhervattingen."

"Daarin kunnen we onszelf wel iets verwijten. We wisten dat zij sterk waren in dat soort situaties en hebben teveel vrije trappen rond de zestien weggegeven. Zelf wisten we drie grote kansen niet te benutten. Dat is internationaal topvoetbal; het wordt beslist op de details", aldus Oostendorp.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand