Oostendorp kritisch: "In balbezit hebben we niet ons niveau gehaald"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © vrouwenvoetbalnieuws.nl

Het vertrouwen van Oranje O17 heeft, in voorbereiding op de komende EK-kwalificatiewedstrijden, een flinke deuk opgelopen. Woensdag ging de ploeg van KNVB-coach Thomas Oostendorp met 5-2 onderuit tegen de Spaanse leeftijdsgenoten.

"We gaven vier cadeaus weg waardoor Spanje kon scoren", zei Oostendorp na afloop op de website van OnsOranje. "Twee keer deden ze dat uit een spelhervatting en twee keer door een blunder van ons. Zonde. We waren te slordig en leden te veel balverlies."

"We hebben terecht verloren. Al denk ik dat we qua niveau dichterbij Spanje zitten, dan dat deze uitslag doet vermoeden", vervolgt Oostendorp. Oranje O17 kwam in de eerste helft op achterstand, maar maakte snel na rust de 1-1. Lang bleef de gelijke stand niet op het scorebord staan. De 2-1 werd gemaakt en niet lang daarna viel ook de derde Spaanse tegentreffer.

"Na zo’n 3-1 wordt het een lastige wedstrijd. Al kwamen we na die derde goal wel weer iets beter in de wedstrijd. We kregen ook een strafschop. Een kans om op een cruciaal moment de 3-2 binnen te schieten en er weer een echte wedstrijd van te maken. Maar wij scoren die strafschop niet", geeft de coach aan. De penalty van Hanna Huizinga werd gepakt door de Spaanse goalie.

Spanje denderde daarna door naar 5-1, waarna Cacharel Promes in de blessuretijd nog een tweede Nederlandse goal maakte. "We verliezen de wedstrijd omdat we die 1-1 niet vasthouden en even later die 3-2 niet maken. Dat zijn cruciale momenten. En eerlijk is eerlijk, in balbezit hebben we niet ons niveau gehaald", is Oostendorp duidelijk.

"Dat vind ik wel kwalijk. We hadden 48 procent balbezit, maar haalden daar niet het rendement uit wat we kunnen halen. Het was ondermaats. Dan wordt het een lastige zaak tegen een topland als Spanje", aldus de coach van Oranje O17. Over twee weken staan de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro, Italië en Portugal op het programma.

"Er zijn punten blootgelegd waar we aan moeten werken. Maar ik ben ervan overtuigd dat als we aan de bal ons niveau halen, we het ieder topland moeilijk kunnen maken", besluit Oostendorp.

Logo OranjeLeeuwinnen
Oranje O17 hard onderuit in oefenduel met Spaanse leeftijdsgenoten Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand