Oostendorp duidelijk: "Ons voornaamste doel is de Europese titel"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © vrouwenvoetbalnieuws.nl

Oranje O17 weet waar het aan toe is op het aanstaande EK in Bosnië en Herzegovina. De ploeg van Thomas Oostendorp treft het gastland, Duitsland en Denemarken, zo heeft de loting uitgewezen.

Oranje O17 reist met een duidelijk doel af richting het EK: de titel. "We hebben een goede ploeg die van iedereen kan winnen", is Oostendorp van mening. "Van vrijwel alle tegenstanders op het EK hebben we een goed beeld", zegt hij op de website van OnsOranje.

De coach vervolgt: "Samen met Frankrijk, Duitsland en het nog niet geplaatste Spanje schaar ik ons tot de favorieten. Als wij op volle oorlogssterkte zijn, hebben we een grote kans om ver te komen. We hopen ons in Bosnië en Herzegovina te plaatsen voor het WK, maar dat is vooral een bijkomstigheid."

"Ons voornaamste doel is de Europese titel. We gaan voor goud en zullen er alles aan doen om dat te bereiken", geeft Oostendorp aan. Hij is te spreken over de loting: "Op een toernooi als dit wil je spelen tegen de beste landen. Het is mooi dat de favorieten zijn verdeeld over de twee poules. Wat ook leuk is, is dat we de openingswedstrijd spelen tegen het organiserende land."

Oostendorp weet al het een en ander van de aanstaande tegenstanders. "Het is een tegenstander die verzorgd voetbal probeert te spelen, vanuit de opbouw. Eigenlijk zoals we het in Nederland graag zien. De vraag is natuurlijk of dat tegen ons ook gaat lukken", vertelt de coach over Bosnië en Herzegovina.

Volgens hem wordt het duel met Duitsland de kraker van de poule. "Tijdens het vorige EK wonnen ze na strafschoppen van ons in de finale. Ook nu is het een tegenstander om rekening mee te houden", aldus Oostendorp, die ook Denemarken goed kent: "Denemarken staat bekend als land dat heel goed als team kan verdedigen."

De coach van Oranje O17 heeft in ieder geval zin in het toernooi. "Nadat de vorige twee EK’s uit werden gesteld vanwege corona is iedereen blij dat we weer mogen. Daarbij is zo’n toernooi ontzettend waardevol voor de ontwikkeling van de speelsters."

"De weerstand die ze tijdens zo’n toernooi treffen en de ervaring die ze opdoen, komen ze in geen enkele andere competitie tegen. Ook dat maakt het mooi om zo’n toernooi mee te maken", besluit Oostendorp.

Lees meer:
0 reacties