Oostendorp duidelijk: "Nu zullen andere speelsters moeten opstaan"

Thomas Oostendorp
Thomas Oostendorp Foto: © Orange Pictures

Oranje O17 staat in de halve finale van het EK. De jonge Leeuwinnen speelden maandag met 1-1 gelijk tegen Denemarken, genoeg om de halve finale te bereiken.

Andere halve finalisten zijn Duitsland, Frankrijk en Spanje. Tegen laatstgenoemde neemt Oranje O17 het op in de halve finale.

"Van deze vier ploegen hebben wij het ons in de poulefase het lastigst gemaakt. Gelukkig zitten we er wel bij en voldoen we aan onze eigen verwachtingen", zegt coach Thomas Oostendorp op de website van OnsOranje.

"Laten we hopen dat wij het geluk nu aan onze zijde krijgen en weer net zo makkelijk weten te scoren als in de kwalificatietoernooien", vervolgt de oefenmeester, die zag dat zijn ploeg het zichzelf moeilijk maakte tegen Denemarken.

"Alleen al in de eerste 20 minuten telden we zeven grote kansen. Als je die niet maakt, dan weet je dat de tegenstander een keer gaat komen. Dat was dus letterlijk één keer en meteen raak. In de rust hebben we ons vertrouwen uitgesproken en het tactisch wat aangescherpt", aldus Oostendorp.

De coach kan in het restant van het toernooi niet beschikken over Hanna Huizenga. De aanvalster is geblesseerd uitgevallen. Ook sterkhouder Wieke Kaptein ontbreekt: zij strijdt met FC Twente om de landstitel.

"Dat zijn cruciale speelsters. Daardoor zijn we gehavend, maar nu zullen andere speelsters moeten opstaan", besluit Oostendorp.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand