Oostendorp: ''Daarmee hebben we de tegenstanders geen kans gegeven''

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © vrouwenvoetbalnieuws.nl

Oranje O16 kan met een goed gevoel terugkeren in Nederland. De ploeg van trainer Thomas Oostendorp won alle drie de wedstrijden op het Nordic Tournament.

Maandag werd Zweden met 5-0 verslagen. "In de basis hebben we kwalitatief gewoon een goede groep. Daarnaast hebben we in de eerste drie trainingen afspraken gemaakt over de manier waarop we druk willen zetten. Dat moest staan", zegt Oostendorp op de website van OnsOranje.

Hij vervolgt: "Wij Nederlanders - en ook ik als coach - houden van aanvallen. Tegenstander opjagen en direct bij de strot grijpen. Dat hebben we hier op het Nordic goed uitgevoerd en daarmee de tegenstanders geen kans gegeven."

Oostendorp noemt de zege op Zweden een 'echte teamprestatie'. "We hebben zeker een goede groep met een paar pareltjes, maar tegen Zweden heeft het team het tactisch plan perfect uitgevoerd. Zweden was de zwaarste tegenstander deze week en gaf meer weerstand dan Denemarken en zeker Faeröer."

"De meiden zagen de uitdaging, wilden vooraf precies weten hoe ze het konden oplossen en waren meteen vanaf het eerste fluitsignaal scherp. Dat we zelf ook iets meer ruimte kregen, zorgde ervoor dat we geweldige doelpunten konden maken", aldus de oefenmeester, die aangeeft hoe belangrijk zo'n toernooi is voor Oranje O16.

"Het merendeel van de meiden speelde hier de eerste interland. Bij zo'n toernooi komt veel kijken, ook buiten het veld, en het is prettig dat ze nu die ervaring op zak hebben. Daarnaast hebben ze het voetbaltechnisch ook heel goed gedaan", zegt Oostendorp.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand