Oostendorp blij met ruime EK-zege: "Niet op deze manier verwacht"

Oranje O17 juicht na een goal tegen Bosnië en Herzegovina
Oranje O17 juicht na een goal tegen Bosnië en Herzegovina Foto: © UEFA.tv

Oranje O17 is dinsdagavond goed begonnen aan het EK. De ploeg van coach Thomas Oostendorp won met 8-0 van Bosnië en Herzegovina.

"Een heel prettige start, maar die hadden we niet op deze manier verwacht. De uitslag doet vermoeden dat de Bosnische ploeg er weinig van kon. Dat was niet het geval. Als collectief waren ze in staat goed samen te verdedigen", reageert Oostendorp in gesprek met OnsOranje.

Hij vervolgt: "Zeker in de eerste 20 minuten. Het is geen topland, maar we moesten wel die eerste goal zien te maken. Daarna bleef Bosnië de hele wedstrijd voetballend de oplossing zoeken. Daardoor konden wij uiteindelijk naar 8-0 uitlopen." Oostendorp liet in het duel ook Aniek Janssen, Ilse Kemper en Veerle Buurman debuteren.

"We hebben een brede groep, dus ik heb ook de mogelijkheid om te wisselen, maar ook voor de belasting en het teamproces kwam het goed uit", aldus de coach. Oranje O17 neemt het komende vrijdag op tegen titelhouder Duitsland.

"Het is natuurlijk dé wedstrijd van deze poule. Duitsland heeft met een 2-0 zege op Denemarken ook een prima resultaat neergezet. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden. In ieder geval is het voor iedereen ontzettend mooi om zo'n topwedstrijd op dit niveau te kunnen spelen", besluit Oostendorp.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand