Ook VS en Mexico leveren WK-bid in: "Bevinden ons in unieke positie"

'New Heights', het WK bid van Amerika en Mexico
'New Heights', het WK bid van Amerika en Mexico Foto: © US Soccer

In navolging van Brazilië en het gezamenlijke bid van Nederland, België en Duitsland hebben ook de Verenigde Staten en Mexico hun bid voor het WK van 2027 ingeleverd bij de FIFA. Dat bevestigen beide voetbalbonden vrijdagavond (Nederlandse tijd).

Zij doen dit onder de slogan 'New Heights'. "De collectieve visie is om een ​​toernooi te organiseren waarbij de beste spelers ter wereld spelen op velden van wereldklasse in uitverkochte stadions. De noodzakelijke infrastructuur is al aanwezig – inclusief trainingsfaciliteiten, wedstrijdlocaties, basiskampen en reisaccommodaties – om gedurende het hele toernooi een uitstekend product op het veld en topprestaties te leveren", schrijven de bonden.

"Alle spelers en fans zullen faciliteiten en voorzieningen van wereldklasse ervaren, waardoor de standaard voor vrouwensport verder wordt verhoogd", klinkt het. In 2026 vindt het WK mannenvoetbal al plaats in de VS, Mexico en Canada. Daar hopen de eerste twee landen in 2027 hun voordeel mee te doen. "De VS en Mexico bevinden zich in een unieke positie om een ​​WK te organiseren dat gebruik zal maken van dezelfde locaties, infrastructuur en protocollen die werden gebruikt voor het WK mannenvoetbal, een jaar eerder", zegt Cindy Parlow Cone, president van US Soccer.

"Daarom zijn wij van mening dat de tijd rijp is om een ​​FIFA Wereldkampioenschap te organiseren, dat een ervaring van wereldklasse biedt voor zowel spelers als fans. Dit zal niet alleen het economische potentieel van het vrouwenvoetbal ontsluiten, het zal ook een boodschap sturen naar jonge spelers over de hele wereld dat er geen grens is aan wat ze kunnen bereiken", aldus Parlow Cone.

Lees meer:
0 reacties