Ook Van den Herik wil KNVB-voorzitter worden: "Zou het kunnen"

Jorien van den Herik
Jorien van den Herik Foto: © BSR Agency

Jeanet van der Laan krijgt nog meer concurrentie in de strijd om het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Ook Jorien van den Herik mengt zich in de strijd.

De voormalig voorzitter van Feyenoord gaat de komende dagen op zoek naar de tien benodigde ondersteuningshandtekeningen. Van den Herik gaf zondag al aan open te staan voor de rol van bondsvoorzitter. Inmiddels heeft hij dus besloten om zichzelf daadwerkelijk beschikbaar te stellen.

"Het lijkt me niet alleen leuk, ik denk dat ik het ook uitstekend zou kunnen", zegt Van den Herik tegenover het Algemeen Dagblad. Van der Laan en Hans Nijland hebben de tien ondersteuningshandtekeningen inmiddels al binnen. "Dat betekent dat er nog bij veertig clubs stemmen te halen zijn. Ik ga de komende dagen en weken bekijken of ik tien clubs kan overtuigen dat ik een geschikte kandidaat ben", aldus de oud-voorzitter van Feyenoord.

Van den Herik gaf afgelopen zondag aan grote twijfels te hebben bij de kandidaten Nijland en Van der Laan. "Zij heeft geen enkele bestuurservaring in het voetbal. Daarbij krijg je twee vrouwen in het bestuur en dat wordt oorlog. Ze moeten op hun tenen lopen. Ze hebben beiden geen ervaring, dus dat wordt oorlog", zei hij onder meer over oud-international Van der Laan.

Jeanet van der Laan (D66) in de Tweede Kamer
"Dan heb je twee vrouwen in het KNVB-bestuur, dat wordt oorlog" Lees ook
Lees meer:
0 reacties