'Ook speelsters slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag Overmars'

Marc Overmars loopt door de Johan Cruijff Arena
Marc Overmars loopt door de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Niet alleen personeelsleden van Ajax zijn slachtoffer geworden van grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Ook speelsters van de Amsterdamse ploeg hebben in het verleden te maken gehad met de gedragingen, zo meldt Het Parool.

Het medium sprak met drie oud-speelsters. Een van hen werd in de fysioruimte betast door Overmars, destijds nog directeur voetbalzaken bij Ajax. "Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd", zegt de speelster. Volgens twee van de speelsters meldde Overmars zich vaker in de fysioruimte. Deze ruimte was juist een 'safe space' voor de vrouwentak, omdat de speelsters soms zonder broek of shirt op de massagetafel liggen.

Ook de trainer kwam niet ongevraagd de fysioruimte in. "Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren", laat een andere speelster weten. Merel van Dongen, die tussen 2015 en 2018 bij Ajax speelde, benadrukt geen negatieve ervaringen te hebben met Overmars: "Maar je hoorde weleens wat. Hij maakte weleens een opmerking waarvan je dacht: niet zo netjes, niet professioneel. Hij zag ons niet alleen als werknemer, maar ook als flirtmateriaal."

Het eerdergenoemde medium heeft ook andere voormalig speelsters van Ajax gesproken. Zij kennen alleen de geruchten. "Een enkeling wil het bevestigen noch ontkennen." Marc Overmars heeft via Royal Antwerp FC, de club waar hij aan de slag ging na zijn vertrek uit Amsterdam, laten weten niet te willen reageren op de beschuldigingen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand