Ook Leeuwinnen spreken zich voor duel met USA uit tegen racisme

Memphis depay onelove 5fc0d414113ef
Memphis depay onelove 5fc0d414113ef Foto: © Pro Shots

In navolging van de mannen bij het Nederlands elftal zullen ook de OranjeLeeuwinnen stilstaan bij de campagne #OneLove. Vlak voor de aftrap van het duel met de Verenigde Staten zal de basiself zich vlak voor het fluitsignaal met met de armen uitgestrekt opstellen in de middencirkel.

Vorig jaar lieten de mannen van Oranje zich op eenzelfde manier vereeuwigen, om een statement te maken tegen racisme. In navolging van het Nederlands (mannen) elftal vorige maand, dragen de OranjeLeeuwinnen voor de wedstrijd Nederland-Verenigde Staten tijdens de warming-up ook een badge met de boodschap #OneLove op het shirt (zie foto).

De #OneLove-campagne werd gelanceerd naar aanleiding van de spreekkoren tijdens de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior in november van 2019. Daaruit is een gezamenlijk aanvalsplan tegen racisme en discriminatie ontstaan dat in februari van dit jaar is gepresenteerd. Samen met meer dan 60 partners uit de voetbalwereld spreekt de KNVB - en dus ook de nationale selecties - zich uit vóór verbinding en tégen discriminatie, in welke vorm ook.

Lees meer:
0 reacties