Ook Jonker emotioneel bij Martens-afscheid: "Zij is een grote"

Lieke Martens en Andries Jonker
Lieke Martens en Andries Jonker Foto: © Pro Shots

Het Oranjepubliek zwaaide vrijdagavond Lieke Martens uit. De 31-jarige aanvalster speelde haar laatste interland op Nederlandse bodem en kreeg vlak voor tijd een publiekswissel.

Het afscheid deed ook Andries Jonker wat, zo is hij eerlijk in gesprek met de NOS. "Ik hou van sport, ik hou van voetbal. Je houdt van de groten in de sport, die het en goed kunnen en die zich op een bepaalde manier uiten en gedragen. Zij is een grote, zij kan verschrikkelijk goed voetballen", is de bondscoach lovend over Martens.

Jonker gaat verder: "Ze is het uithangbord dat het vrouwenvoetbal nodig had, jarenlang geweest. Als zo'n vrouw dan afscheid neemt van het interlandvoetbal, hier thuis. Ik krijg daar wel een beetje kippenvel van. Dan is die emotie daar absoluut, omdat je samen een hele intensieve periode hebt meegemaakt."

De bondscoach weet welke beslissing Martens heeft moeten nemen om nog actief te blijven bij Oranje. "Ik weet hoe ongelooflijk gemotiveerd zij is om hier nog goed te spelen. Dat heeft ze met hart en ziel gedaan, na die beslissing genomen te hebben. Nu is het over. Een groot sportvrouw, een groot voetbalster", sluit Jonker af.

Lees meer:
0 reacties