"Onze gezamenlijke droom blijft spelen in een uitverkocht Euroborg"

Euroborg
Euroborg Foto: © Orange Pictures

Door de degradatie van FC Groningen heeft Valerie Overkamp, coördinator vrouwenvoetbal, te horen gekregen dat haar functie ophoudt te bestaan. Overkamp kwam drie jaar geleden in dienst bij FC Groningen.

Onder Overkamp heeft FC Groningen grote stappen gezet binnen het vrouwenvoetbal. Inmiddels heeft de club een onder 16 team en een trainingsgroep. Door de degradatie van het mannenelftal moet nu helaas pas op de plaats gemaakt worden, wat inhoudt dat er volgend seizoen geen nieuw team bij komt.

"Als ik kijk naar de afgelopen jaren dan heb ik, samen met anderen, heel hard gewerkt om voor elkaar te boksen waarvoor we staan bij het vrouwenvoetbal", vertelt Overkamp tegen RTV Noord. "Het kost heel veel tijd en energie om het goed te doen, want we begonnen drie jaar geleden met niets. We hebben nu een goede technische staf, we doen mee aan onderzoeken, hebben een scoutingsapparaat, maar er is ook veel contact met amateurverenigingen over het vrouwenvoetbal. Daarnaast hebben we ons ook echt kunnen onderscheiden met kwaliteit. We hebben mensen met kennis en expertise aan de club kunnen binden die zich bekommeren om het vrouwenvoetbal. En de hele vervlechting met de club is iets waar ik erg trots op ben."

"Ik heb bij FC Groningen een hele fijne tijd gehad en ik wil het graag ook op een goede manier afsluiten", zegt Overkamp. "Ik was zelf heel graag verder gegaan en had het gevoel dat we net waren begonnen. Ik hoop dat ik zo'n goed fundament heb neergezet waar de club op kan voortborduren. Onze gezamenlijke droom blijft om met het dameselftal in een uitverkocht Euroborg te spelen. En dan zal ik er zeker bij zijn, want ik heb de afgelopen jaren een groen-wit hart gekregen."

Lees meer:
0 reacties