"Ongelooflijk dat de doelvrouw nog steeds aanvoerder mag zijn"

Sari van Veenendaal na een tegentreffer tegen Tsjechië
Sari van Veenendaal na een tegentreffer tegen Tsjechië Foto: © Orange Pictures

Onder leiding van bondscoach Mark Parsons lijken de OranjeLeeuwinnen niet meer op de ploeg die in 2019 nog de finale van het WK bereikte. Ook Iwan van Duren ziet dat er dingen aan het veranderen zijn.

Volgens de journalist is het 'code zwart' voor de OranjeLeeuwinnen. "Het chagrijn over het onsamenhangende en ongeïnspireerde spel neemt met de wedstrijd toe. Zelfs bij de eigen aanhang, doorgaans een soort roze wolk waar nooit een kwaad woord valt", schrijft hij in Voetbal International.

Zaterdag, na het gelijkspel tegen Tsjechië (2-2), was dat anders. "Het regende verwijten richting de vrouwenploeg. Niet verbazingwekkend, want van het frisse team dat de voetbalhemel bestormde, is weinig meer te bespeuren. Iets wat gemakkelijk op het conto van de nieuwe bondscoach Mark Parsons te schrijven is, maar dat proces was ook al zichtbaar onder Sarina Wiegman. Aan de top komen is moeilijk, er blijven nog vele malen moeilijker", vervolgt Van Duren.

Volgens de journalist oogden de Leeuwinnen tegen Tsjechië als 'los zand'. "Bovenal had de thuisploeg een gezamenlijk spelidee. Er stond een team waarin iedereen wist wat er werd verwacht. Oranje viel al snel in elf stukken uiteen", merkte Van Duren op. Hij was nog wel tevreden over Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk, maar zag hoe Oranje Miedema niet een keer in stelling kon brengen.

"Net zo ongelooflijk dat de doelvrouw nog steeds aanvoerder mag zijn, terwijl ze wedstrijd na wedstrijd geen voldoende weet te halen. Miedema en Martens zijn de sterren van dit team, een van hen moet dan ook die band dragen", is Van Duren van mening. Hij ziet in dat de resultaten van Oranje nu nog zonder grote gevolgen zijn.

"Maar de stapel huiswerk is enorm. Op het EK moet het komende zomer op alle fronten beter, anders ben je zó weer thuis", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
Ajax V -
vr 21 jan. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
PEC Zwolle V -
zo 23 jan. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
PSV V -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
Feyenoord V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 13 21 28
2 FC Twente V 13 35 27
3 PSV V 13 6 26
4 Feyenoord V 13 4 22
5 ADO Den Haag V 14 3 17
Bekijk de hele stand