Onbegrip bij Ten Voorde: "Dan vind ik dit heel amateuristisch"

Leon ten Voorde met zijn been in het gips
Leon ten Voorde met zijn been in het gips Foto: © NESimages

Voor het tweede seizoen op rij is FC Twente er niet in geslaagd om verder te komen in de UEFA Women's Champions League. Benfica was in de finale van de eerste voorronde met 2-1 te sterk.

Trainer Joran Pot moest het doen zonder drie speelsters, iets wat tot onbegrip leidde bij Leon ten Voorde. "We zijn met z’n allen enorm bezig om dat vrouwenvoetbal te promoten. Dan kan een club zich kwalificeren voor de Champions League, en dan doen er drie speelsters van FC Twente mee aan een WK onder 20", zegt hij in de podcast De Ballen Verstand.

Een van die speelsters is Ella Peddemors, die overigens het toernooi inmiddels heeft verlaten vanwege een blessure. "Die was vorig jaar na de winterstop een hele belangrijke speler bij FC Twente."

Ella Peddemors namens Oranje O20 in het duel met Japan
Verdrietig nieuws: Oranje O20 vervolgt WK Onder 20 zonder Peddemors Lees ook

Ten Voorde vervolgt: "Die speelsters spelen dus geen Champions League omdat ze aan het WK onder 20 meedoen. Dan kun je je afvragen wat nu het beste is voor de ontwikkeling van die speelsters en de clubs in Nederland."

"De Champions League lijkt mij. FC Twente miste dus drie spelers. Als je met z’n allen bezig bent om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen, dan vind ik dit heel amateuristisch", is de journalist kritisch.

Kayleigh van Dooren (FC Twente) baalt na de uitschakeling in de Champions League
Samenvatting: FC Twente wederom door Benfica uitgeschakeld in CL Lees ook

Daarnaast viel hem het optreden van Wieke Kaptein op. "Ik was vorig jaar heel erg onder de indruk van haar. Die speelde toen het er echt om ging tegen Ajax Sherida Spitse, die puur op naam nog in het Nederlands elftal speelt, drie of vier keer helemaal aan gort."

"Die stond tegen Benfica rechtsback", zag Ten Voorde. "Dat komt ongetwijfeld omdat ze geen alternatief hadden op dat moment, maar zij is zo’n belangrijke speelster. Ik mag hopen dat Joran Slot geen rechtsback in haar ziet. Dan doe je de ploeg en haar ontwikkeling tekort", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand