'Om het verdriet te stillen, hebben we een borreltje gedronken''

Jill roord oranjeleeuwinnen 60c307e926a76
Jill roord oranjeleeuwinnen 60c307e926a76 Foto: © Pro Shots

Jill Roord deed deze zomer samen met de OranjeLeeuwinnen mee aan de Olympische Spelen. Een bijzondere gebeurtenis: het was voor het eerst in de historie dat Oranje aanwezig was op het toernooi.

In Tokio nam de ploeg het op tegen Zambia, Brazilië, China en de Verenigde Staten. Laatstgenoemde bleek in de kwartfinales te sterk na een strafschoppenserie. Na afloop van het duel met Team USA werd er afscheid genomen van bondscoach Sarina Wiegman, die aan de slag gaat bij de Engelse nationale ploeg.

"Het werd uiteindelijk een emotionele en gezellige avond. En om het verdriet te stillen, hebben we nog een borreltje gedronken", vertelt Roord in gesprek met De Telegraaf over die avond. Het besef dat ze meedeed aan het grootste sportevenement ter wereld kwam pas bij terugkeer in Nederland.

"Ik had soms niet eens door dat we op de Spelen waren. Op zich goed, omdat de druk dan minder is, maar anderzijds ook irritant. Je bent toch met iets groots bezig", geeft Roord aan. De periode in Tokio was 'mentaal zwaar', vertelt de middenveldster.

"We mochten eigenlijk alleen onze kamers verlaten om te eten of te trainen. Het was bijna onmenselijk. We hebben er zo goed en kwaad als het ging maar zoveel mogelijk om proberen te lachen", vervolgt Roord, die zichzelf onder andere probeerde te vermaken met een dartbord, dat de speelsters zelf wisten te regelen. Uiteindelijk werd het dartbord weggehaald: "Kwamen we terug van een training, was het weg. Toen werd iedereen wel even pislink", aldus de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties