Olympisch Stadion vol achter Hera: "Dit past zo ontzettend bij ons"

Olympisch Stadion in Amsterdam
Olympisch Stadion in Amsterdam Foto: © Pro Shots

Hera moet de eerste Nederlandse profclub worden die zich volledig richt op het vrouwenvoetbal. De club is momenteel 'in de maak' en wil de wedstrijden gaan spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Carla de Groot, stadiondirecteur, is razend enthousiast. "In de periode dat Marieke (Visser, oprichter van Hera, red.) aan het nadenken was over de oprichting van Hera hebben wij ook met elkaar gesproken. Eigenlijk dacht ik van: dit past zo ontzettend bij het Olympisch Stadion", zegt ze bij de NOS.

Daarbij speelt ook de historie mee. "In 1928, tijdens de Olympische Spelen waar dit stadion voor gebouwd is, toen deden voor de allereerste keer vrouwen mee, aan atletiek. Dat was eigenlijk wel een doorbraak in de Olympische wereld. In 2009, toen het Nederlands vrouwenelftal zich had geplaatst voor het EK, toen hebben wij hier voor de allereerste keer een internationaal vrouwenvoetbaltoernooi georganiseerd. De Women's 4 Nations Cup."

"Wij hebben hier twee vrouwen die directeur zijn van het Olympisch Stadion, dus dat is ook leuk. Het grappige is ook dat dit stadion in '28 het model voor de toekomst werd genoemd. Wij hebben onszelf eigenlijk altijd de opdracht gegeven om altijd een model voor de toekomst te blijven. Wat past daar beter bij dan een vrouwenvoetbalclub", aldus De Groot.

Lees meer:
0 reacties