Samenvatting: Lyon wint nipt van PSG in halve finale Champions League

Olympique Lyon gaat met een nipte voorsprong de tweede halve finale van de UEFA Women's Champions League in. De ploeg uit Lyon won zondagavond met 3-2 van landgenoot Paris Saint-Germain.

De club uit Parijs kwam al snel op voorsprong in het Groupama Stadion. Marie-Antoinette Katoto zette de 0-1 op het scorebord. Nog voor de rust draaide Olympique Lyon, waar Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk allebei ontbraken, het om.

Wendie Renard benutte een penalty, waarna Catarina Macario Olympique Lyon op voorsprong zette in de 33e minuut. Macario leek daarna het duel te beslissen met een knullige goal. Paris Saint-Germain-keepster ontving Barbora Votíková een onhandige terugspeelbal.

De goalie schatte de bal volledig verkeerd in. Toch leek ze op de doellijn redding te kunnen brengen. Votíková had echter niet gerekend op het doorjagen van Macario.

De Amerikaanse speelster van Olympique Lyon kreeg de bal vervolgens tegen haar aan geschoten, waarmee ze onbewust de 3-1 op het scorebord zette.

Het duel eindigde uiteindelijk in 3-2, nadat Paulina Dudek namens PSG een penalty benutte. Daardoor blijft de return, die op 30 april gepland staat, spannend.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand