Olivier Amelink dankbaar: "Voor mij springen er twee wedstrijden uit"

Olivier Amelink
Olivier Amelink Foto: © BSR Agency

Olivier Amelink trok eind vorige maand de deur van PEC Zwolle achter zich dicht. De 31-jarige coach maakt deze zomer de overstap naar de KNVB, waar hij aan de slag gaat als bondscoach van Jong Oranje.

Amelink werd twee keer zesde met de Blauwvingers. "En dan deden we dit seizoen tot op de laatste speeldag nog mee om plek vijf. Voor mij springen er twee wedstrijden uit. De 2-0 thuiszege tegen PSV, toen waren we ze voetballend zo de baas", blikt de oefenmeester terug in gesprek met De Swollenaer. "Zeker de tweede helft, ik vond dat magisch."

Ook de 2-1 nederlaag tegen FC Twente blijft Amelink bij. "Na afloop ging het eigenlijk alleen maar over hoe goed het jeugdige PEC Zwolle had gespeeld, hoe fris en met veel druk, terwijl Twente had gewonnen", zo weet hij nog. "Het jeugdige is dit seizoen ook een valkuil gebleken. De verwachtingen na de eerste seizoenshelft toen we even vierde stonden, waren hoog."

Amelink vervolgt: "Na de winterstop ging het allemaal wat minder en bleef een overwinning lang uit. Dat deed mentaal ook wat met de groep. Ik zie dat ook als winst. Dat jonge speelsters voor het eerst met zoiets geconfronteerd worden. Zoiets gaat allemaal weer mee in hun rugtas."

"Ik denk dat als je deze groep nog één of twee jaar bij elkaar kunt houden en dat ze meer ervaring opdoen, je het de topclubs echt moeilijk kan maken", voorspelt de coach, die dankbaar is voor de kans die hij van PEC kreeg. "Ik had hier met iedereen goed contact. Dat is in de voetballerij ook weleens anders. Ik kijk echt met een voldaan gevoel terug op mijn Zwolse tijd en heb geen moment het idee gehad van dat het einde seizoen was. Alleen nu staat mij ook iets heel moois te wachten."

Lees meer:
0 reacties