OL-speelster kiest voor Oranje dankzij Van de Donk: "Mooie toevoeging"

Damaris Egurrola voor Olympique Lyonnais
Damaris Egurrola voor Olympique Lyonnais Foto: © Pro Shots

Bij Oranje voegt zich komende week een opvallende naam: Damaris Egurrola. De voetbalster van Olympique Lyonnais verkiest een interlandcarrière voor Oranje boven Spanje en de Verenigde Staten.

Het is een uitgekauwd verhaal, het wegdromen bij Asensio in een tricot van het Nederlands elftal is verleden tijd. In het vrouwenvoetbal heeft zich een nieuw gevalletje-Asensio voorgedaan, maar dan in het voordeel van het Oranje. Afgelopen week maakte de KNVB het oproepen van Damaris Egurrola bekend.

De 22-jarige middenvelder van Olympique Lyonnais heeft, net als Asensio, een Nederlandse moeder en een Spaanse vader. Bij Egurrola is de situatie nog ingewikkelder, want omdat ze in de Verenigde Staten opgroeide kon ze ook nog voor dat land kiezen. Maar ook de KNVB had haar op het oog. Egurrola verkoos Oranje boven Spanje en wereldkampioen Verenigde Staten, twee gerenommeerde landen in het internationale vrouwenvoetbal. Dat terwijl ze op 19-jarige leeftijd in aanloop naar het WK 2019 als invaller al een paar minuten meedeed bij Spanje.

"We zijn al een aantal maanden met Damaris in gesprek en we zijn enorm blij dat ze zich nu definitief kan aansluiten bij de Leeuwinnen”, zegt bondscoach Mark Parsons tegenover Algemeen Dagblad. "Bij Lyon is Damaris controlerende middenvelder, maar ze kan op meerdere posities uit de voeten. Een groot talent en een hele mooie toevoeging aan het team.”

Belangrijke troef in het verhaal is middenvelder Daniëlle van de Donk, teamgenote van Egurrola bij Olympique Lyonnais. Zonder enige druk op te leggen deed ze wél haar best om Egurrola te overtuigen om voor Oranje te kiezen. Van de Donk reageerde op sociale media gevat op het nieuws van de uitverkiezing van Egurrola voor de selectie van de Leeuwinnen. ,,Ik voel me als een trotse moeder”, schreef ze onder meer.

Lees meer:
0 reacties