Ogen gericht op Wieke Kaptein: "Zij is een heel mooi voorbeeld"

FC Twente kent een goede jeugdopleiding. Van de afgelopen periode is Wieke Kaptein het beste voorbeeld, zo vindt Rick Scherp, de trainer van de beloftenploeg van de Tukkers.

"Je ziet dat we de laatste jaren eigenlijk best wel steeds meer meiden laten doorontwikkelen of zichzelf doorontwikkelen tot een plek in de eerste selectie. Dat wordt gelukkig weer meer en meer. Wieke Kaptein is wel een van degenen die een heel mooi voorbeeld is", zegt Scherp in de documentaire Twents talent op weg naar FC Twente Vrouwen. "Als je als mega jonkie bij het Nederlands elftal zit... Dat zijn mooie ontwikkelingen die we doormaken als opleiding", aldus de trainer.

Scherp voorziet een rooskleurige toekomst voor de academie van FC Twente. "We hebben plannen om een topsportcampus neer te zetten, wat ons ontzettend veel gaat bieden. Daarmee kunnen we de vrouwen en met name de meiden in de regio nog meer bieden." René Roord, technisch manager, is het daarmee eens. "Als het nieuwe complex definitief wordt, hebben we veel meer te bieden. Dan heb je de uitstraling. Dan liften we wij als vrouwentak mee aan de mannenkant."

"Dan hebben we misschien wel de mooiste accommodatie van Nederland. Het is vooral de intensiteit en de kwaliteit van de training, van de trainers. Als je dat frequent, week in, week uit, krijgt, dan maak je gewoon veel grotere stappen op een bepaalde leeftijd die je anders mist. Daar winnen we op", geeft Roord aan.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand