"Of Romée Leuchter tot nu toe een beetje tegenvalt? Ja en nee"

Romée Leuchter
Romée Leuchter Foto: © Orange Pictures

Waar Romée Leuchter in de competitie en in de voorrondes van de UEFA Women's Champions League heel belangrijk was voor Ajax, wist de spits in de groepsfase van het Europese toernooi nog niet te scoren. Dat ligt volgens Claudia van den Heiligenberg ook aan de rol die Leuchter heeft in Europa.

"Of het gewoon tot nu toe een beetje tegenvalt? Ja en nee. Ik snap wat je zegt, want het is een spits. Ze scoort veel in de competitie, dus je wil haar ook zien scoren in dit soort wedstrijden", zegt Van den Heiligenberg bij de NOS. "Het is ook een beetje de rol die ze had afgelopen wedstrijd. Ze zakte veel uit, waardoor je misschien niet in de mogelijkheid komt om veel in die zestien te zijn."

"Ik vond het ook vooral in deze wedstrijd (uit tegen Bayern, red.) een stukje handelingssnelheid van de speelsters bij Ajax. Dan juist de beste keuzes maken", vervolgt de oud-international, die vervolgens een aantal fragmenten laat zien waarop Leuchter vrijstaat, maar waarbij teamgenoten net te lang nodig hebben en haar niet weten te vinden. "Ik vind dat ze gewoon niet goed bereikt wordt. Er zijn ook wel momenten waarin Leuchter misschien de betere keuzes kan maken en de durf in het inspelen vanaf achteruit. Maar je ziet dat er weinig aanvoer is geweest in de afgelopen wedstrijd, van een Hoekstra, een Grant en een Keukelaar."

"Of je dan iemand nodig hebt die meer ervaring met zich meebrengt? Ja, maar een Hoekstra of een Grant op de buitenkanten hebben op zich die ervaring. Daarachter is het jong, zeker met een Van Gool en een Yohannes. Een Noordam daarachter zou wel in staat moeten zijn om die ballen te spelen", denkt Van den Heiligenberg.

Lees meer:
0 reacties