Obispo helemaal op haar plek bij Feyenoord: "Clubgevoel aanwezig"

Celainy Obispo bij Feyenoord
Celainy Obispo bij Feyenoord Foto: © Pro Shots

Celainy Obispo verlengde onlangs haar contract bij Feyenoord. De verdedigster blijft zodoende langer bij de club waar ze al van kinds af aan fan van is. In gesprek met Hand in Hand Magazine vertelt het 'Meisje van Zuid' daar alles over.

"Ik hou van Rotterdam. Rotterdam is echt mijn stad, maar Zuid is toch wel echt het mooiste stukje voor mij. Zuid is Zuid. Toch net wat anders. Hier voel ik mij thuis", geeft Obispo aan. "The place to be! Mensen uit Zuid zijn hier toch net wat stoerder en harder dan in andere delen van de stad. De bijnaam ‘Meisje van Zuid’ heb ik van onze keeper Jacintha Weimar gekregen."

Obispo begon haar carrière bij DRL en kwam via IJVV de Zwervers bij ADO Den Haag terecht. "Wat ik bij de jongens tekortkwam, kwam ik bij de meiden helemaal niet tekort", doelt de verdedigster op het fysieke aspect. "Qua snelheid en kracht heb ik veel profijt gehad van al die jaren tussen de jongens te hebben gespeeld. Het was wel even een switch. Hier moest ik aan wennen in positieve zin. Uiteindelijk maakte ik mijn debuut in de Vrouwen Eredivisie in het eerste team van ADO."

Toen Feyenoord bekendmaakte toe te treden tot de Azerion Vrouwen Eredivisie, was het duidelijk voor het 'Meisje van Zuid': dit is dé kans. "Uiteindelijk heb ik zelf de telefoon gepakt en de club gebeld. Dit is de club waarvoor ik hoor te spelen. Ik kom hier uit de buurt. Binnen Nederland is er geen mooiere club voor mij", aldus Obispo. "Je speelt met het logo op je borst. Wanneer het om Feyenoord gaat, positief of negatief, dan komt dat bij mij hard binnen. Het clubgevoel is heel erg aanwezig."

"Je wilt graag blijven presteren met de club en door blijven ontwikkelen. Ik kan hier nog jaren spelen en het zou een droom zijn om op termijn met de club prijzen te pakken en Champions League te spelen. Ik wil er graag onderdeel van zijn", zo klinkt het.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand