Wow! Bay FC verbreekt transferrecord voor 23-jarige aanvalster

Rachael Kundananji in actie namens Zambia
Rachael Kundananji in actie namens Zambia Foto: © Pro Shots

Het transferrecord in het vrouwenvoetbal is verbroken. Bay FC, komend seizoen nieuw in de Amerikaanse NWSL, heeft een bedrag van maar liefst 735.000 euro neergelegd voor Rachael Kundananji van Madrid CFF.

Daarnaast liggen er ook afspraken over bonussen, in totaal gaat dat nog over zo'n 75.000 dollar. In totaal kan de transfersom dus nog oplopen naar iets meer dan 800.000 euro. Volgens Relevo zal Kundananji zelf ook flink cashen in Amerika. In de komende vijf jaar zal ze meer dan 2,5 miljoen dollar (bruto) gaan verdienen. De 23-jarige Zambiaanse scoort er al een tijdje op los voor Madrid CFF.

Vorig jaar vond ze 25 keer het net, dit seizoen was ze al acht keer trefzeker. Dat viel ook Bay FC op, dat de selectie wil versterken in aanloop naar toetreding tot de NWSL. De club trok eerder al onder meer Jen Beattie (Arsenal) en Asisat Oshoala (FC Barcelona) aan vanuit Europa en daar komt nu dus Kundananji bij.

Het vorige record stond op naam van Mayra Ramírez. Chelsea betaalde afgelopen maand 450.000 euro voor haar, een bedrag wat nog kan oplopen tot 500.000 euro.

Lees meer:
0 reacties