'Nu normaal als meisjes zeggen dat ze bij PSV willen voetballen''

Op sari van veenendaal 6070bb3e81fe7
Op sari van veenendaal 6070bb3e81fe7 Foto: © Orange Pictures

Sari van Veenendaal kon vroeger niet dromen van een carrière als profvoetbalster. De keepster van de OranjeLeeuwinnen is nu het voorbeeld van vele jonge meisjes.

"Ik had een heel ander referentiekader dan wat er nu is. Gelukkig is het nu wel normaal als meisjes zeggen dat ze bij PSV of Arsenal willen voetballen", vertelt Van Veenendaal in gesprek met LINDA. "Kleine meisjes hebben nu in de klas de mogelijkheid om te zeggen dat ze profvoetballer willen worden zonder uitgelachen te worden."

Van Veenendaal noemt het een grote verantwoordelijkheid om die 'deuren te openen'. "Maar het is de mooiste inspiratie voor mezelf dat kleine meisjes nu rolmodellen hebben als Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema", geeft de doelvrouw aan. Het meest bijzondere wat zij in de afgelopen jaren mee heeft gemaakt, is het winnen van het EK.

"Dat was het allermooiste moment in mijn carrière, vooral omdat het in Nederland was. Het was zo bijzonder dat zoveel mensen hebben kunnen genieten van dat Nederlands elftal. En wat het voor mij persoonlijk nog bijzonderder maakte was dat mijn familie en vrienden erbij waren, die mij de hele weg hebben gevolgd", besluit Van Veenendaal.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand