Nouwen wint opnieuw prijs met Chelsea: "Knijp mezelf niet in de arm"

Aniek Nouwen in de FA Cup-finale
Aniek Nouwen in de FA Cup-finale Foto: © Pro Shots

Aniek Nouwen won afgelopen weekend met Chelsea de FA Cup. In de verlenging besliste Sam Kerr de finale tegen Manchester City: 3-2.

"Ik ben superblij. Vorig jaar heb ik na vijf seizoenen eindelijk mijn eerste prijs gepakt met PSV en nu heb ik er in mijn eerste seizoen bij Chelsea gewoon al drie op zak. Als het zo doorgaat ben ik helemaal happy", zegt Nouwen in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De finale werd gespeeld op Wembley, waar ruim 49.000 toeschouwers aanwezig waren. "De sfeer was geweldig. De opkomst alleen al, heel vet om mee te maken. Nee ik knijp mezelf dan niet in de arm, blijf de nuchtere Aniek. Maar ik geniet er in het veld zeker van", geeft ze aan.

De verdedigster ging uiteindelijk in de 69e minuut naar de kant, waarna de zenuwen kwamen. "Nadat ik gewisseld was kwam de spanning, zat ik vooral met trillende handjes te kijken. Al had ik er wel alle vertrouwen in dat wij zouden gaan winnen."

Nouwen staat bij Chelsea vaak in de basis: "Ik heb het laten zien. Ik ben heel blij met hoe het seizoen is gegaan en heb ervan genoten. Het ging voor mijn gevoel heel snel, dat komt waarschijnlijk doordat ik me zo goed voel hier. Ik zit helemaal op mijn plek", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand