Nouwen gepasseerd: "In potentie uitstekend, maar moet je laten zien"

Aniek Nouwen op een training van de OranjeLeeuwinnen
Aniek Nouwen op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Aniek Nouwen is niet van de partij bij de eerste twee wedstrijden van Oranje in de Nations League. De verdedigster van Chelsea is gepasseerd door bondscoach Andries Jonker.

"Aniek heeft zeven, acht weken de tijd gehad om te laten zien wat ze kan", wijst Jonker in het Algemeen Dagblad naar de prestaties van de 24-jarige Nouwen rondom het WK. Op dat toernooi kwam de Brabantse tot twee optredens. "In potentie is ze uitstekend, maar dat moet je laten zien", klinkt het vanuit de bondscoach.

"Ik heb haar gebeld en uitgelegd wat eraan mankeert. Daar gaat ze aan werken. De deur staat wagenwijd open en ik heb er alle vertrouwen in", aldus Jonker, die verder niets kwijt wilde over de tekortkomingen van Nouwen. De speelster van Chelsea werd de afgelopen jaren vaak gezien als opvolger van Stefanie van der Gragt. Zij is na het WK gestopt en dus is er een plek vrijgekomen in de verdediging van Oranje.

Jonker weet nog niet hoe hij dat gemis gaat opvullen. "Er is in Nederland niet nog zo’n type, dus we moeten het anders invullen", besluit de bondscoach.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand