Nouwen gepasseerd: "Het lijkt alsof Jonker haar wil triggeren"

Aniek Nouwen in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Aniek Nouwen in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Aniek Nouwen is deze interlandperiode niet opgeroepen voor Oranje. Bondscoach Andries Jonker heeft de verdedigster gepasseerd. "In potentie is ze uitstekend, maar dat moet je laten zien", was de uitleg van Jonker.

"Het is interessant, wat Andries Jonker heeft gezegd over haar", reageert Leonne Stentler bij de NOS. "Eigenlijk heeft zij maandenlang de kans gehad om het te laten zien. Hij vindt dat ze dat niet genoeg heeft laten zien. Het lijkt toch een beetje alsof hij haar ergens wil triggeren om of ander gedrag of om ander spel te laten zien, wat hij graag wil", geeft de oud-international aan.

Ze gaat verder: "Dat dit misschien even het moment is van 'ik laat je thuis, want die knop moet om'. Waar het 'm in zit, weet ik niet. Dat vraag ik me wel af, want iedereen kan zien dat zij de voetballende kwaliteiten heeft om gewoon deze positie in te vullen", deelt Stentler een compliment uit. Volgens haar komt Nouwen het dichtst in de buurt van de natuurlijke vervanging van Stefanie van der Gragt.

"Zeker toen zij haar transfer naar Chelsea maakte. Dat was een soort van Matthijs de Ligt-achtige type wat Stefanie van der Gragt moest gaan overnemen. Sterker nog, misschien al eerder dat centrale duo zou moeten vormen. Toch is het er niet uitgekomen", ziet Stentler. "Ze blijft er een beetje tegenaan hikken. Ik ben benieuwd of dit dan een kantelpunt voor haar is, dat zij wel die stap kan gaan maken. Dan moet ze ook gaan spelen bij de club natuurlijk", besluit de analist.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand