Nouwen dolblij: ''Wij hebben gescoord, dus dan is het verdiend''

Op aniek nouwen psv ado 60bc6f5364a77
Op aniek nouwen psv ado 60bc6f5364a77 Foto: © Orange Pictures

Aniek Nouwen won zaterdagavond haar eerste prijs met PSV. De finale van de TOTO KNVB Beker werd gewonnen: 1-0 tegen ADO Den Haag.

"Misschien hebben we hen laten voetballen. Uiteindelijk hebben wij gescoord, dus dan is het verdiend", zei Nouwen na afloop bij het Eindhovens Dagblad. PSV kampte dit seizoen af en toe met wat zenuwen en de verdedigster merkte dat dat zaterdagavond ook even het geval was.

"De zenuwen komen er altijd in. De eerste minuten zijn belangrijk, daar waren we net niet scherp genoeg. Dan zie je dat ADO er wel vol op klapt. We zijn het goed doorgekomen. Daarna is het scoren en tegenhouden", vervolgt Nouwen.

PSV kreeg na een kwartier spelen een penalty tegen, die werd gepakt door Sari van Veenendaal. "Dat is wel een oppepper voor de ploeg. Van 'komaan, we moeten wel even een tandje erbij'. Als je 1-0 achterkomt, dan ben je verder van huis. Heerlijke redding", aldus de verdedigster, die deze zomer naar Chelsea vertrekt.

"Nu is het een heel mooi afscheid. Dit is echt geweldig. Ik ben er helemaal klaar voor. Ik heb er veel zin in en ben vooral erg benieuwd", besluit Nouwen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand