Noordman op haar plek bij Ajax: "Droom had ik als klein meisje al"

Danique Noordman aan de bal namens Ajax
Danique Noordman aan de bal namens Ajax Foto: © Pro Shots

Danique Noordman werd zondagmiddag verkozen tot Player of the Match bij de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag. De jonge middenveldster had dat niet zien aankomen, zo vertelt ze bij ESPN.

"Dat heeft me wel een beetje verrast. Verdedigend heb ik veel duels gewonnen, aanvallend aan de bal was ik soms een beetje slordig. Maar uiteindelijk ben ik wel blij dat ik de Player of the Match ben geworden", zegt Noordman. Ze zag dat Ajax het in de eerste helft moeilijk had. "Omdat ADO hoog druk zette. We wisten niet zo goed waar we de bal heen moesten passen. In de tweede helft hebben we dat beter opgelost."

"De spits inspelen en zorgen dat er een middenvelder onder kwam. Vaak kwamen er teveel mensen in de bal, zodat we het heel klein maakten. Dat hebben we opgelost, dat we niet allemaal naar de bal toekwamen maar ook diepte erachter maakte. Daar had ADO moeite mee. Dat zag je ook in de tweede helft. Daardoor konden we kansen creëren. Dat ging in de tweede helft beter", oordeelt de middenveldster.

Noordman verruilde PEC Zwolle afgelopen zomer voor Ajax. "Ik ben sowieso blij dat ik bij deze mooie wedstrijd mocht starten. Het is een zware periode voor ons, omdat we ook in de Champions League voetballen. We rouleren ook een beetje in de opstelling. Daar ben ik blij mee, om minuten te mogen maken."

"Ik vind het vet om het mee te mogen maken", doelt ze op het spelen in de Champions League. "Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik vind dat we dat ook goed doen. We beleven het ook heel mooi. Ik was toe aan een nieuwe stap en het is een droom om hier uiteindelijk te spelen. Die droom had ik als klein meisje al. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap heb mogen maken, ik heb het naar mijn zin."

Lees meer:
0 reacties