Noordman oogst lof: "Wat ze er voor gedaan én gelaten heeft"

Danique Noordman
Danique Noordman Foto: © Pro Shots

Komende woensdag maakt Danique Noordman (19) naar alle waarschijnlijkheid haar debuut in de UEFA Women's Champions League. Voorafgaand aan het duel met Paris Saint-Germain blikt haar moeder terug op haar jeugd.

"Ze was al-tijd druk met voetballen. Altijd", begint moeder Sylvia tegenover De Stentor. "En met twee oudere broers die ook van voetballen houden, viel ze met de neus in de boter. Dat ze een meisje is, maakte voor haar en haar broers weinig uit."

"Bepaald zachtzinnig ging het niet, nee", vervolgt ze. "Maar Danique stond zéker haar mannetje. Of vrouwtje, zogezegd. Ze was zelf ook wel een beetje een rauwdouwer, deelde zelf ook met gemak een schop uit. Nee, ze werd zeker niet gespaard door haar broers. Ik denk dat dat wel goed is geweest voor haar."

Sylvia geeft aan dat ze zelf weinig verstand heeft van voetballen. "En dat ze behoorlijk kon voetballen, dat hoorde ík natuurlijk ook wel langs de lijn van andere ouders. Maar tussen goed kunnen voetballen en ook écht profvoetballer worden, zit natuurlijk een lange, hobbelige weg."

"Het komt je niet aanwaaien omdat je toevallig talent hebt. Dus ja, wij zijn als ouders best trots maar vooral omdat we hebben gezien hoe enorm hard ze ervoor gewerkt heeft. Wat ze er voor gedaan én gelaten heeft. Dat dit een transfer naar Ajax heeft opgeleverd, is prachtig. Want Ajax was als klein meisje haar droomclub", besluit Sylvia.

Lees meer:
0 reacties