Noordermeer hoopt fullprof te worden: "Kun je zien waar je top ligt"

Daniëlle Noordermeer bij ADO Den Haag
Daniëlle Noordermeer bij ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

Daniëlle Noordermeer speelt sinds de zomer van 2021 voor ADO Den Haag. Het voetballen voor de residentieclub combineert de verdedigster met werken in het Erasmus MC.

Ze vond, met haar voetbalschema bij de hand, een passende promotieplek bij het Erasmus MC. "Op sollicitatiegesprek kreeg ik te horen dat mijn schema geen enkel probleem vormde. Ik kan mijn uren flexibel invullen, zolang ik de dingen doe die ik moet doen en ervoor zorg dat ik mijn deadlines haal", vertelt Noordermeer in het magazine van ADO Den Haag.

De verdedigster werkt vijf dagen in de week van kwart voor acht tot half drie, waarna ze doorgaat naar de training bij ADO Den Haag. Of het voetballen voor haar meer is dan een hobby? "Ik vond het altijd super leuk om te doen, maar ik denk dat ik het nu nog steeds als hobby beoefen. Anders zou het niet met mijn werk te combineren zijn."

De 24-jarige Noordermeer hoopt ooit nog eens als fullprof aan de slag te kunnen. "Ik probeer niet te ver vooruit te kijken, maar probeer wel steeds weer een stapje verder te komen. Pas als je full-time met voetbal bezig bent, kun je echt zien waar je top ligt. Dan kun je al je tijd, energie en focus op één doel richten. Nu heb ik meerdere dingen aan mijn hoofd en heb ik niet altijd de mogelijkheid om nog iets extra’s te doen."

Lees meer:
0 reacties