Noordam: "'s Ochtends kreeg ik een telefoontje van de assistent"

Nadine Noordam op de training van Oranje
Nadine Noordam op de training van Oranje Foto: © Orange Pictures

Nadine Noordam was een van de zes speelsters die afgelopen weekend werden toegevoegd aan de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de wedstrijd tegen Japan. Tot een debuut kwam de middenveldster niet.

"Natuurlijk hoopte ik dat ik mocht debuteren. Tot de tachtigste minuut hield ik daar ook hoop op. Maar die twee dagen bij Oranje waren desondanks een fantastische ervaring. En het smaakt zeker naar meer", zegt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Omdat de OranjeLeeuwinnen pas op zaterdag in actie kwamen tegen Tsjechië, ging bondscoach Mark Parsons op zoek naar mogelijkheden om zijn speelsters rust te geven. Het resultaat: er werden zes speelsters aan de selectie toegevoegd.

Noordam kreeg het nieuws zaterdag te horen. "'s Ochtends vroeg kreeg ik een telefoontje van de assistent-bondscoach. Ik was eigenlijk net wakker. Of ik me 's avonds in Zeist wilde melden. Dat kwam heel onverwachts, maar was niet minder mooi", vertelt de speelster van Ajax.

De middenveldster merkte dat het niveau bij Oranje hoog ligt: "Het is hard werken. Maar op zondag speelden we een partij, waarin ik goed kon meekomen. Dat was eigenlijk wel een lekkere training", aldus Noordam, die afgelopen zomer bij Ajax tekende met als einddoel Oranje halen.

Die beloning komt steeds dichterbij. "Dit is een motivatie om hard te blijven werken. Zorgen dat ik constant presteer, opval en veel aan de bal ben. En hopelijk ben ik er dan bij de volgende interlands in april bij", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
Feyenoord V -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
VV Alkmaar W -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
SC Heerenveen V -
zo 6 feb. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Ajax V -
vr 11 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 14 37 30
2 Ajax V 13 21 28
3 PSV V 14 4 26
4 Feyenoord V 14 5 25
5 PEC Zwolle V 15 1 20
Bekijk de hele stand