Noordam: "In die wedstrijd kwam de bevestiging, wij horen hier thuis"

Nadine Noordam (Ajax) wijst
Nadine Noordam (Ajax) wijst Foto: © Orange Pictures

Nadine Noordam droomde jarenlang van de UEFA Women's Champions League. Dit seizoen is ze met Ajax dé verrassing van het Europese toernooi. De 25-jarige middenveldster had niet verwacht dat de Amsterdamse ploeg de kwartfinale zou bereiken.

"Dat had niemand verwacht. Zeker niet in een groep met Paris Saint Germain, Bayern München en AS Roma", is Noordam nuchter in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar tegelijkertijd heb ik ook tegen die meiden gezegd: ‘Het kan wel, niets is onmogelijk’. Het was een voordeel dat we niet moesten, maar mochten. We zijn boven onszelf uitgestegen. Ja, dat geldt ook voor mij."

De Westlandse geniet op het Europese podium: "Toen ik drie jaar geleden ADO verliet, was dat om te kijken waar mijn plafond lag. Maar ook omdat ik prijzen wilde winnen, zodat ik in de Champions League kon spelen. Vervolgens hebben we ons enorm ontwikkeld. We hebben door onze prestaties de lat steeds hoger gelegd , ikzelf ook."

In de groepsfase wist Ajax keer op keer te stunten. Het mooiste moment? "Dat we ons voor de kwartfinale plaatsten. Dat we alle thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena wonnen, was ook heel bijzonder. Voor mij persoonlijk was het eerste duel met PSG het mooist. Van tevoren weet je niet helemaal zeker of je dat niveau aan kan, maar in die wedstrijd kwam de bevestiging. Zo van ‘Hé, wij horen hier thuis’", aldus Noordam.

Dat ze met de Amsterdamse ploeg in de kwartfinale staat, dringt nog niet helemaal door. "Soms moet ik mezelf ook in mijn arm knijpen of het wel echt gebeurt. Het besef is er niet helemaal. Dat komt bij mij meestal na het seizoen, als ik op vakantie ben. Dan blik ik altijd wel even terug. Ja, dat zal ik deze keer waarschijnlijk met een grote glimlach doen", besluit de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand