Noordam eerlijk: "Ik snap heel goed dat jullie geschrokken zijn"

Nadine Noordam (Ajax) in duel met Wieke Kaptein (FC Twente)
Nadine Noordam (Ajax) in duel met Wieke Kaptein (FC Twente) Foto: © Pro Shots

Ajax ging zaterdag hard onderuit in de wedstrijd om de Super Cup. De Amsterdammers hadden een totale offday tegen FC Twente en verloren met 5-2.

Ajax kwam al na 45 seconden op achterstand, door een doelpunt van Liz Rijsbergen. "Dat is nooit lekker. Dan moet je daar mee omgaan en opnieuw beginnen. We hebben in de eerste helft ondermaats gespeeld", zo oordeelde Nadine Noordam bij ESPN. "In de tweede helft zijn we iets beter voor de dag gekomen, maar we krijgen nog steeds veel te makkelijk de goals tegen."

"Dan ga je niet winnen. Ik ben niet geschrokken. Ik zie in de voorbereiding en op trainingen hoeveel potentie er in dit team zit. We hebben heel veel goede, jonge meiden erbij gekregen. Vandaag (zaterdag, red.) is dat er zeker niet uitgekomen, wij kunnen echt veel beter dan dat we hebben laten zien", geeft de middenveldster annex verdedigster aan.

Noordam gaat verder: "Dat gaan we zeker nog laten zien dit seizoen. Ik snap heel goed dat jullie (de analisten, red.) wel zijn geschrokken. Simpele ballen, simpele passes, het mag gewoon niet. De wil om te winnen... Wij moeten daarvoor staan met z'n allen, als team. Dat hebben we vandaag echt niet goed gedaan. We gaan het morgen terugkijken. Daarna moeten we deze wedstrijd heel snel vergeten. Het is nog maar het begin van het seizoen."

"Dat dit niet goed was, daar ben ik het mee eens. Maar dat we heel veel beter kunnen, dat weet ik zeker", aldus Noordam. Ajax heeft momenteel een zeer jonge selectie. "Er zit zoveel potentie in. Ik ben het ermee eens dat er meer meiden moeten opstaan, ook wat oudere meiden, die er al wat langer spelen. Het moet niet alleen van de oudere meiden zoals Sherida komen. We moeten dat met z'n allen doen. Dat is misschien zoekende, maar ik ben ervan overtuigd dat het erin zit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand