Noordam: "Dit zijn speciale wedstrijden, hier doe je het voor"

Nadine Noordam in actie namens Ajax
Nadine Noordam in actie namens Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax speelt zaterdag de finale van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. FC Dinamo BSUPC is de tegenstander van de Amsterdammers.

Ajax reisde woensdag al af naar Moldavië, waar de wedstrijd gespeeld wordt. "Het was een lange reis, maar we zijn goed aangekomen en ik heb lekker geslapen. Ik heb er zin in", vertelt Nadine Noordam voor de camera's van Ajax TV. De internationale wedstrijden brengen wat anders, zo geeft de middenveldster aan. "Wedstrijden tegen clubs waar je nog nooit tegen hebt gespeeld. Het is gewoon bijzonder om Champions League te mogen spelen. Dat wil je zo lang mogelijk doen. Daar moet je voor winnen."

"Het wordt een wedstrijd waarin we uitgaan van onze eigen kracht", zo voorspelt Noordam. "We willen zaterdag goed voetbal laten zien, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. We moeten winnen om door te gaan, dus dat staat voorop. Als we dat beide kunnen laten zien, zijn we daarna tevreden."

"Ik ben heel erg benieuwd naar de ambiance, naar hoe het is. Dit zijn speciale wedstrijden, hier doe je het voor. Dat is leuk. We zijn allemaal gebrand om het weer te laten zien op het veld", besluit Noordam. De wedstrijd tussen Ajax en FC Dinamo BSUPC begint zaterdag om 17:00 uur (Nederlandse tijd).

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand