Nipte overwinningen Ajax en VV Alkmaar; PEC en Excelsior delen punten

Ajax Vrouwen juicht
Ajax Vrouwen juicht Foto: © Orange Pictures

Ajax en VV Alkmaar hebben hun laatste wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, voor de start van de Play-Offs, nipt gewonnen. In Zwolle werden de punten gedeeld door PEC Zwolle en Excelsior.

Ajax - ADO Den Haag 1-0
48e 1-0 Van Diemen

Zowel Ajax als ADO Den Haag kregen beide kansen, al waren de grootste kansen voor Ajax. Tot veel doelpunten kwam het niet. Het enige doelpunt van de middag kwam van de voeten van Samantha van Diemen, die haar dribbel op een hele mooie wijze afmaakte.

Door de overwinning vergroot Ajax het gat op ADO Den Haag, dat vierde staat, tot elf punten. Daarnaast stijgen de Amsterdammers naar de tweede plek, al moeten PSV en FC Twente beiden nog wel in actie komen.

PEC Zwolle - Excelsior 2-2
44e 1-0 Blom
66e 2-0 Noordman
67e 2-1 Van Erk
92e 2-2 Noordermeer

PEC Zwolle nam in Zwolle de leiding. Vlak voor rust kwam de ploeg op voorsprong via Jassina Blom. Na een ruim uur spelen verdubbelden zij die voorsprong, maar één minuut later maakte Excelsior al de aansluitingstreffer.

Lange tijd leek PEC op een overwinning af te streven, maar in blessuretijd kwam Excelsior via Daniëlle Noordermeer alsnog op gelijke hoogte en stelde daarmee één punt veilig.

91e 4-3 Schouwstra

Het was een doelpuntrijke middag in Alkmaar. VV Alkmaar kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Na een half uur kwam SC Heerenveen weer op gelijke hoogte, waardoor er met een 1-1 stand gerust werd.

Na de rust bleef het gelijk op gaan. Na een uur spelen kwam VV Alkmaar weer op voorsprong, tien minuten later maakte Heerenveen weer gelijk. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd er nog drie keer gescoord, met twee doelpunten van Alkmaar die daarmee de overwinning binnen sleepte.