Nina Nijstad voelt vertrouwen bij PSV: "Titel zou wel leuk zijn"

PSV wist onlangs sterkhouder Nina Nijstad langer aan zich te binden. De middenveldster lag nog tot de zomer van 2025 vast, maar haar contract werd opengebroken en met drie jaar verlengd.

Daar spreekt vertrouwen uit, zo erkent Nijstad voor de camera's van PSV TV. "Daar ben ik heel blij om. Het geeft ook een goed gevoel voor de komende jaren. Het is een lang contract, ik heb er wel even over na moeten denken. Ik denk dat het vertrouwen toont vanuit de club. Daar ben ik blij om."

De 21-jarige Nijstad, die vorige zomer overkwam van SC Heerenveen, geniet bij de Eindhovense ploeg. "De faciliteiten bij de club zijn gewoon heel goed. Ik heb echt het gevoel dat je je hier optimaal kan ontwikkelen. Dat vind ik heel belangrijk voor de toekomst, dat ik nog beter kan worden. PSV biedt daar heel veel hulp in. Dat vind ik ook wel fijn."

Over dit seizoen is de middenveldster 'op zich' wel tevreden. "Het was even wennen in het begin. We moesten als team groeien. Ik denk dat we goed op weg zijn. Dat is alleen maar mooi voor het komende seizoen, dat we weer volop mee kunnen gaan doen", aldus Nijstad, die grote dromen heeft.

"Voor het komende seizoen hoop ik dat we vanaf het begin gelijk goed kunnen beginnen, zodat we echt kunnen meedoen bovenin. Dat zou heel mooi zijn. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar die titel zou wel leuk zijn", zegt ze met een voorzichtig glimlachje.

Daarnaast droomt Nijstad, die onlangs haar debuut maakte in de Oranjeselectie, van het spelen in Engeland. "Ik denk dat in Engeland het voetbal heel erg leeft. Veel mensen komen kijken. Het niveau is daar heel hoog. Het lijkt me heel leuk om daar te spelen. Of die speelstijl ook bij mij past? Ik denk het wel. Maar dan moet ik nog even zien hoe ik me ga ontwikkelen. Maar het is fel spel, goed positiespel, dat past wel bij mij", besluit de PSV'er.

Lees meer:
0 reacties