Nina Nijstad baalt na mislopen prijs: "Dat is voor ons belangrijk"

Nina Nijstad (PSV) schreeuwt het uit na haar goal tegen FC Twente
Nina Nijstad (PSV) schreeuwt het uit na haar goal tegen FC Twente Foto: © BSR Agency

Nina Nijstad leek PSV vrijdagavond naar de zege van de Eredivisie Cup te schieten, maar in de slotfase ging het alsnog mis. FC Twente knokte zich terug en na een goal in de 94e minuut werd er met 3-2 gewonnen door de landskampioen.

Nijstad baalt er flink van. "Na die penalty en de 2-1 hadden we met z'n allen het gevoel van 'oké, volhouden en dan kunnen we deze over de streep trekken'. Het mocht niet zo zijn", zegt ze in gesprek met ESPN. "Waar 'm dat in zit? Dat afstandsschot was natuurlijk heel mooi. Daar moet je ook een beetje geluk bij hebben. Voor ons is het belangrijk dat we in de laatste fase iets nauwkeuriger worden, onze kansen meer afmaken."

"Ik denk wel dat we meer kansen hadden dan hen. Maar zij hebben minder kansen nodig om drie keer te scoren", is de conclusie van Nijstad, die in de 75e minuut de 2-1 maakte. Ze weet nog goed hoe haar goal tot stand kwam: "Het was een goede sprint van Fleur (Stoit, red.). Het is niet normaal hoe snel zij is. Het is goed dat Jo (Joëlle Smits, red.) 'm liet lopen."

"Ik zag d'r al rennen dus ik dacht: 'voor de goal'. Ik wist dat zij zo snel was, echt ongelooflijk. Ik zou niet zeggen dat ik echt een doelpuntenmaker ben, maar als ik voor de goal kom, kan ik prima scoren", aldus de middenveldster van de Eindhovense ploeg.

Lees meer:
0 reacties