Nikki IJzerman wijst: "Vaak had dat te maken met het voetbal"

Nikki IJzerman in actie namens ADO Den Haag
Nikki IJzerman in actie namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

Nikki IJzerman wist op jonge leeftijd al dat voetbal haar ding was. Full-prof worden was echter nooit een meisjesdroom, zo vertelt de speelster van ADO Den Haag in het clubmagazine.

“Ik was een fan van Messi, maar niet met het idee dat ik ooit net als hem profvoetballer zou kunnen worden. Ik had niet het besef dat dat mogelijk zou zijn. Misschien dat je dat als jongen meer hebt, maar ik zag als meisje ook bijna nooit vrouwenvoetbal op tv voorbij komen", zegt de 23-jarige IJzerman. "Wat ik wel altijd heb gedaan, is elke gelegenheid aangrijpen om meer en op een hoger niveau te voetballen en daardoor beter te worden."

De middenveldster combineerde het voetballen de afgelopen jaren met een studie. "Ik vind studeren erg leuk en je moet ook iets achter de hand hebben, want van voetballen word je niet rijk, als je er überhaupt al geld mee verdient. Ik werd daarin ook gestimuleerd door mijn ouders. Wel is het zo dat het voetbal voor mij altijd op 1 stond", vertelt IJzerman.

Het was af en toe wel pittig, erkent ze. "Ik heb er hard voor gewerkt. Ik kan goed leren, maar niet niet alles komt me aangewaaid. Ook voor de studie moest ik mij 100 procent inzetten. Dat was soms pittig. Ik ben er echter wel in geslaagd alles af te ronden binnen het tijdsbestek dat daar voor stond. Soms moest ik wat laten lopen en vaak had dat te maken met het voetbal. Bij een studie kan je dat later inhalen, maar het voetbal wacht nooit", aldus de ADO-speelster.

Lees meer:
0 reacties