Nikita Tromp na zeventien maanden terug: "Bloed, zweet en tranen"

Nikita Tromp wordt door Tiny Hoekstra geknuffeld na haar rentree
Nikita Tromp wordt door Tiny Hoekstra geknuffeld na haar rentree Foto: © BSR Agency

Na zeventien maanden maakte Nikita Tromp afgelopen weekend haar rentree. De 22-jarige aanvalster van Ajax viel vlak voor tijd in tegen ADO Den Haag.

Tromp scheurde op 6 december 2022 haar meniscus, kruisband en binnenband. In februari 2023 ging de aanvalster, in 2021 nog verkozen tot Grootste Talent van Europa, onder het mes. Sindsdien werkte ze hard aan haar rentree en zaterdag volgden haar eerste minuten. "Het was lang geleden, maar ik ben blij dat ik weer terug ben", zegt Tromp in gesprek met Ajax TV.

"Ik heb hier met bloed, zweet en tranen naartoe geleefd. Ik heb veel tegenslagen gehad. Het was een zware periode. Best wel wat tegenslagen. Mentaal is het altijd zwaar, ik denk dat iedereen weet. Hoe ik er doorheen ben gekomen? Door heel veel steun, van mijn vrienden, familie, vriendin. Teamgenoten ook heel erg. Die heb ik nodig gehad."

Het zegt volgens Tromp ook veel over hoe hecht de selectie van Ajax is. "Vooral de laatste weken, toen kwamen ze echt voor me op. Ze willen ook heel graag dat ik erbij ben, dat voelt goed", zegt de jonge aanvalster. Ajax presteerde tijdens de afwezigheid van Tromp goed in de UEFA Women's Champions League: "Ik ben trots op die meiden. Voor mij was het niet realistisch om erbij te zijn. Ik kon dat wel goed relativeren. Maar natuurlijk wil je bij al die tripjes zijn. Dat was wel jammer."

Lees meer:
0 reacties